De regulă 1+1=2. Ce te faci atunci când adunarea asta simplă e făcută în aceeași bază 10 și ... stupoare ... rezultatul nu e cel bine cunoscut ... adică 1+1=3?

Se poate lesne construi o poveste în care el - Leonard Kreditor (Joaquin Phonenix), duce în spate timp de doi ani o amintire ( tradusă prin despărțirea de fosta lui logodnică) și mai multe tentative de suicid, toate proiectate pe fundalul unei vieți anoste care își învârte rotițele obosite asemeni mașinăriilor de șters pete din curățătoria tatălui său, flancate de pasiunea pentru fotografia alb-negru.


Timpul se târăște în ritmuri care te sufocă și înghesuie. Zilele curg în apartamentul părinților lui Leonard și aduc cu ele fie plăcerea de a-ți mulțumi tatăl (plăcere tradusă prin prezența Sandrei - Vinessa Shaw), fie plăcerea de a-ți mulțumi propriile fantezii, obsesii, dar mai ales slăbiciuni (plăcere tradusă prin prezența lui Michelle – Gwyneth Paltrow).

Two Lovers - Filmul lui James Gray nu e unul excepțional, însă e asfel construit încât să-ți rămână mult timp gravat în minte o întrebare: de ce întotdeauna are de câștigat confortul vieții burgheze în defavoarea jocului cu mărgele de sticlă, cu toate că alergăm și visăm la cel de-al doilea?



Leave a Reply